Az üzem

Az „ÖCSI HÚS” Húsipari Termelő és Kereskedelmi Zrt. sertés-, marha- és baromfihús feldolgozásával és kereskedelmével foglalkozik.

Évente mintegy 2400 tonna készterméket állít elő, ami 30 féle termékből áll. Az Rt. családi vállalkozásként működik, mintegy 55 fő 2 műszakos foglalkoztatásával, 1200 négyzetméteren.

Az Rt. története 1990-re nyúlik vissza, egy termelőszövetkezeti tulajdonban lévő magtár megvásárlásával. 1993-ban az ingatlanon már húsüzem működik.

Kiváló, házias ízesítésű, komoly szakmai háttér mellett készített és visszafogott árakon értékesített termékeink által szerzett ismeretséget vásárlóink körében.

A kitartó munkának és a jó üzletpolitikának köszönhetően a kis cég fokozatosan kinőtte magát. Az üzem 1998-ra azonban a piaci lehetőségek kielégítésének határához érkezik és nagymérvű bővítést, illetve korszerűsítést hajt végre, figyelemmel a várható EU csatlakozásra és az ukrán, román,orosz export lehetőségekre is.

2002-ben technológiai fejlesztést hajtott végre az üzem a pácolás területén, valamint a csomagolás technológiában.

2003. márciusában megszerezte az Rt. az EU bélyegzőt és ezzel megteremtette a lehetőséget az Európai Unió tagállamaiba történő beszállításra.

2005-ben a cég a főzés- füstölés- hőkezelés területén körszerűsített. 2005. év elejétől folyamatosan exportálunk Orszországba füstölt és füstölt főtt húskészítményeket./ pl. 200-500 gr. szeletelt Bacon szalonna./

 

2006-ban szeletelés, csomagolás technológia korszerűsítést, és csomagolóüzem bővítését valósította meg az Öcsi Hús Rt, a felmerülő export igények miatt.

2010 év végén egy korszerű gőzfejlesztő berendezést, 2011-ben többtűs pácológépet, majd 2012-ben novemberében egy automata klipszelőgépet vásároltunk.

A 2006-ban megkezdett üzembővítést árufogadó, fagyasztó helyiségek építésével folytattuk, melyek 2011-ben kerültek átadásra.

Gépparkunk és épületrészeink fejlesztése a következő években is fontos feladat a termelési célok elérése érdekében.

A húsüzem fő profilja a füstölt, főtt termékek és a löncs termékcsalád. Technológiánk alkalmas arra, hogy a folyamatosan változó piaci igényeket rugalmasan tudjuk kezelni.