Minőségbiztosítás

Az Öcsi Hús Rt a HACCP rendszerét 1998. december 8-tól folyamatosan működteti és továbbfejleszti. A cég vezetősége úgy döntött, hogy korszerű minőségirányítási rendszer kialakításával tovább javítja piaci pozícióit.

Ennek érdekében az Öcsi Hús Rt a Phare által meghirdetett HU9806-04-03 pályázatra sikerrel jelentkezett és ennek keretében mintaprojektként alakította ki az MSZ EN ISO 9001:2001 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszerét teljes tevékenységi körére.

A minőségirányítási rendszer 2001. júniusától folyamatosan jól működött, majd 2007. szeptember 10-től, egy új élelmiszerbiztonsági rendszert működtetünk, amely az ISO 22000:2005. rendszeresen évente az SGS Hungária Kft auditálja.

Az Öcsi Hús Zrt. minőségbiztosítása

CÉLKITŰZÉSÜNK:

Vevőinket hosszú távon állandó jó minőségű termékekkel ellátni.

STRATÉGIÁNK:

1. Minőségpolitikánk középpontjában a vevő áll. Valamennyi munkatársunk azért dolgozik, hogy a vevők igényeit maximálisan kielégítse, mert az ő megelégedettségük sikerünk kulcsa.

2. Az MSZ EN ISO 22000:2005 szabványnak és a HACCP előírásoknak megfelelő minőségirányítási, illetve élelmiszerbiztonsági rendszerünket hatékonyan működtetjük, hogy cégünk a legigényesebb piacok termékfelelősségi és élelmiszerbiztonsági elvárásainak is megfeleljen.

3. Minőségi, technológiai fejlesztéseinket a piaci igényeknek megfelelően úgy készítjük, hogy termékeink és szolgáltatásaink versenyképessége még tovább javuljon.

4. Tevékenységünket rendszeresen ellenőrizzük, az eltéréseket elemezzük és minőségi célok meghatározásával, a célkitűzések teljesítésével, helyesbítő és megelőző intézkedések foganatosításával minőségirányítási rendszerünket folyamatosan tökéletesítjük és ezen keresztül mind a vevőink megelégedettségét, mind a piaci helyzetünket javítjuk.

5. A minőségirányítás és az élelmiszerbiztonság, illetve a minőségirányítási rendszer eredményességének folyamatos továbbfejlesztése iránti vezetői elkötelezettségünket példamutatással, képzéssel, tudatos szemlélet formálással adjuk tovább minden dolgozó számára.

6. Kiemelt szerepet tulajdonítunk szállítóink megfelelőségének és megbízhatóságának.

7. Forgalombahozatal előtt az élelmezés-egészségügyi és minőségügyi kockázatokat a folyamataink megfelelő szabályozásával, ellenőrzéssel, vizsgálattal minimális, elfogadható szintre csökkentjük.